Priinia Oy
                                                 Tietoisuutta ja luovuutta elämään

Etusivu

Priinia Oy

Coaching

Jyotish eli Vedinen astrologia

Maalauskurssit

Linkit

Yhteystiedot

Mitä Free Vedic Art On?

Free Vedic Art Kurssit

Vediset Myytit ja Symbolit

Maalauspäivät

Maalaustarvikkeet

 

 

Mitä Free Vedic Art on?

Free Vedic Art on vapaa taideliike, jota ruotsalainen kuvataiteilija ja menetelmän kehittäjä Curt Källman kuvasi seuraavasti 1.11.2004:

"Vedic Art on menetelmä, jonka avulla muistamme kuinka maalataan. Se ei ainoastaan muistuta, kuinka maalataan ja luodaan taidetta. Heti kun kuulemme taiteen seitsemästätoista vedisestä prinsiipistä, alamme muistaa koko elämämme tarinan: mistä tulemme ja mihin olemme menossa. Vedic Art sisältää navigaatiokartan: käytät vain kompassia, joka sinulla on aivoissasi ja löydät tien sydämessäsi sijaitsevaan rauhan kammioon. Sitten, kun kastat siveltimesi valoon, avaruuteen ja autuuteen, ikuisuus tulee kuvaksi. Ja kun astut sisään taideteokseesi - sisäiseen dialogiisi - löydät koodin, kuinka elämää voidaan elää ja kuinka taide voi avata ovia sekä taivaaseen että maahan."

Vedic Art toimii yksilöllistä ilmaisua syventäen. Luovuuden käynnistäminen on kaiken etusijalla, Vedic Artin avulla jokainen ohjautuu hakemaan tarvitsemansa tiedon omasta itsestään, luovuuden ja intuition avulla. Tällöin alkaa syntyä luottamus omaan itseensä. Jokainen pääsee osalliseksi itsekoetun kuvantekemisen tuottamasta vapaudesta - ilman opettajan analyyseja, arvioita tai stressiä.

Tämä vaihtoehtoinen taiteen tekeminen vaikuttaa ihmiseen luovan prosessin kautta. Se on vapaa kaikista pakotteista, edeten omalla painollaan, tuottaen samanaikaisesti uusia ideoita ja oivalluksia niin taiteessa kuin elämässäkin. Luovuuden tuottama riemu on kuvanteon parhaita hedelmiä, joiden mausta saa nauttia pitkään ja niin usein kuin itse haluaa. Se rikastuttaa elämää ja ihminen - lapsesta aikuiseen - alkaa nauttia itsestään.

Vedic Artiin ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneet oman ilmaisun/luovuuden kehittämisestä. Aikaisempaa koulutusta tai 

kokemusta maalaamisesta tai piirtämisestä ei tarvita. Vain värejä, paperia ja siveltimen veto: siitä kaikki alkaa!

Free Vedic Art peruskurssit

Peruskurssilla käydään lävitse kaikki 17 Vedic Artin prinsiippiä piirtäen ja maalaten. Peruskurssin kesto on kuusi päivää ja se voidaan käydä joko

 • iltakurssina (7 iltaa klo 17-21),
 • viikonloppukurssina (3 viikonloppua la+su klo 10.00-17.00),
 • pitkänä viikonloppukurssina (2 viikonloppua, aloitus jo pe iltana klo 17 -21 + la ja su klo 10 - 17 ) tai
 • pitkänä peruskurssina (esim. kesäkurssina kesto 5-7 päivää).

Peruskurssille voivat osallistua kaikki pohjakoulutuksesta/ kokemuksesta riippumatta (sekä taidealan ammattilaiset että henkilöt, joilla ei ole maalaus- tai piirtämiskokemusta/ koulutusta).

Free Vedic Art jatkokurssit

Vedic Artin jatkokurssi on tarkoitettu kaikille Vedic Art peruskurssin suorittaneille sekä edistyneimmille Vedic Art -maalareille. Jatkokurssin sisältö määräytyy opiskelijan edistymisen mukaan.

 • Jatko I:ssä perehdytään kolmeen kosmiseen viivanpiirtotapaan aloittaa taiteellinen luominen ja kerrataan prinsiipit käyden samalla lävitse prinsiippien lisäykset
 • Jatko II:ssa syvennetään luovaa prosessia ja tehdään näkemistä ja tietoisuutta avaavaa piirtämisharjoitusta nimeltään Ganesh

Nimi ja Muoto sekä Muoto ilman nimeä kurssilla tehdään piirtämisharjoituksia

Muita jatkokurssin aiheita ovat mm.

 • Avaruus
 • Avaruuskurssin jatkokurssi I: Naksaktrat
 • Avaruuskurssin jatkokurssi II: ”Ihminen maailmankaikkeudessa 
 • Dharma
 • Artha 
 • Kama
 • Moksha
 • Atman 
 • Piirtäminen ilman rajoituksia

Free Vedic Art Opettajakoulutus

Vedic Art opettajakoulutus on tarkoitettu Vedic Artin peruskurssin ja jatkokurssin käynneille, jotka haluavat jatkossa itse opettaa Vedic Artia.

Vedic Art-opettajakurssi muodostuu kahdesta 4 päiväisestä osiosta A ja B. A-osion käyneet voivat opettaa Vedic Artia aina kahdenteentoista prinsiippiin asti. B-osoin käyneet saavat oikeuden opettaa kaikkia 17. prinsiippiä.

A- ja B-osiota voi käydä erillisenä 4-päiväisenä kurssina tai sen voi suorittaa 8-päiväisenä yhdistettynä kurssina.

Vedic Art opettajille järjestetään lisäksi viikonlopun (la-su) kestäviä täydennyskoulutuksia liittyen jatkokurssien I, II, Nimi-ja Muoto, sekä Avaruuskurssien opettamiseen.

Räätälöidyt kurssit

Kurssisisältöjä voidaan räätälöidä tarpeen mukaan riippuen kohderyhmästä tai henkilön mahdollisuudesta osallistua kursseille. Mm. yrityksille on tarjolla 4 h Vedic Art-paketti, jolla tutustutaan luovaan prosessiin. Voin myös tulla paikkakunnallesi pitämään kurssia, jos vähintään 6 henkilöä on tulossa kurssille ja kurssipaikka on tiedossa.

Ota yhteyttä - räätälöidään kurssi juuri Teille sopivaksi!